Bölümümüz Öğr. Gör. Samet Çelik tarafından hazırlanan proje TÜBİTAK – 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

Bölümümüz Öğr. Gör. Samet Çelik tarafından hazırlanan “Yer Altında Uzun Süreli Çalışmaya Bağlı Gerçekleşen Elektrofizyolojik Değişimlerin Olaya İlişkin Osilasyonlar Yöntemi İle İncelenmesi” başlıklı proje TÜBİTAK – 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Bu kapsamda hocamız 12 ay boyunca madencilerde görülen kognitif ve emosyonel yıkımın inceleyecek.

Çelik, “Madencilerde yeraltında uzun süreli çalışmaya ve bunun sonucunda ortaya çıkan toksik gaz maruziyetinin, kognitif ve emosyonel yıkıma sebep olup olmadığı araştırılacaktır. Benzer şekilde çalışma koşullarının uzun vadede bellek ve dikkat başta olmak üzere diğer bilişsel işlevleri etkileyip etkilemediği merak konusudur. Bu proje ile birlikte hem zehirli gazların sinir sistemi ve biliş üzerindeki elektrofizyolojik etkileri incelenirken hem de elde edilecek bulguların işçi sağlığı ve güvenliği açısından yeni uygulama ve politikaların ortaya konmasına zemin oluşturacağı düşünülmektedir” diye konuştu.

Hocamız ayrıca projenin BARÜ Edebiyat Fakültesi bünyesinde yeni kurulan Bilişsel Araştırmalar Laboratuvarında hayata geçirileceğini de kaydederek “Her geçen gün büyüyen üniversitemizde insanlığa ulaşan bilimsel çalışmalar yapma gayretindeyiz. Bu doğrultuda bizleri daha kaliteli işler yapmaya teşvik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun ile değerli destekleri için Dekanımız Prof. Dr. Sayın Sedat Yazıcı’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca projenin hazırlanmasında beni cesaretlendiren akademik danışmanım Prof. Dr. Bahar Güntekin’e ve meslektaşım Dr. Ebru Yıldırım’a da teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Hocamızı tebrik eder, başarılı bir proje süreci temenni ederiz.

• "Akademisyen Annelerin Tecrübeleri" Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi