Bitirme Tezi Hakkında

Değerli Öğrenciler,

2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminde Bitirme Tezi (PSI-407/PSI-408) dersleri için akademik danışman seçimlerinin 16 Temmuz 2022 tarihine (17:00) kadar, araştırma görevlileri Sıla Resuloğlu veya Dilan Polat’a, ekte paylaşılan “Danışman Seçme Dilekçesi” doldurularak, ıslak imzalı şekilde elden verilmesi gerekmektedir. Öğrencilerimiz danışman öğretim elemanlarını seçerken, öğretim elemanlarının çalışma konularını göz önünde bulundurarak, tercihlerde bulunabilirler. Tüm öğretim elemanlarında kontenjan bulunmaktadır. Öğretim elemanına belirlenen kontenjandan daha fazla öğrencinin başvurması durumunda i) Öğrencinin bitirme tezini TÜBİTAK projesi haline getirme durumu, ii) öğretim elemanının belirleyeceği seçme kriterleri göz önüne alınarak yerleştirme yapılacaktır. Danışmanlara tercihleri doğrultusunda yerleşemeyen öğrenciler, kotası dolmayan öğretim elemanlarına aktarılacak olup Bitirme Tezi derslerini, atanan öğretim elemanı ile sürdürecektir.

Öğretim üyelerinin çalışma alanları aşağıda belirtilmiştir.

Dr. Öğr. Üyesi Emel Genç: Romantik İlişki / Çift ve aile problemleri, aile içi/partner şiddeti, travma ve travma sonrası iyileşme, göç ve uyum sorunları, duygu ve davranış problemleri

Dr. Öğr. Üyesi Ersin Yavaş: Bellek, dikkat, öğrenme, anksiyete, EEG, NIRS, nöropsikolojik testler

Dr. Öğr. Üyesi Gizem Akcan: Travma, aile psikopatolojisi, psikopatoloji,

Dr. Öğr. Üyesi Nur Funda Başer Baykal: Psikoterapi uygulama ve araştırmaları, travma, aile psikolojisi, nitel ölçme teknikleri, toplum ruh sağlığı