image/svg+xml
image/svg+xml

TÜBİTAK "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" Kapsamında 6 Projemiz Kabul Edildi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olan Bartın Üniversitesi (BARÜ), TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edilen 164 projesiyle Türkiye 5’incisi oldu. Edebiyat Fakültesi bölümlerine ait projelerden 16’sı desteklenmeye layık görülürken kabul alan projelerden 6'sı Psikoloji Bölümüne aittir. Bölümümüz gerek Türkiye gerek Üniversitemiz kapsamında önemli bir başarı elde etmiştir.

Bölümümüz öğrencilerinden

Hilal BAYDU'nun Dr. Öğr. Üyesi Emel GENÇ danışmanlığında hazırladığı "Şizofreni Hastalarının Ailelerinde Birincil Bakım Verenlerin Yaşadığı Zorlukların Nitel Olarak İncelenmesi",

Elif Gökçe ÖZKAN'ın Dr. Öğr. Üyesi Emel GENÇ danışmanlığında hazırladığı "Engelli Kardeşle Büyümek: Zihinsel Engelli Kardeşe Sahip Bireylerin Deneyimlerine İlişkin Fenomenolojik Bir Çalışma",

Rümeysa ALTINIŞIK'ın Dr. Öğr. Üyesi Ersin YAVAŞ danışmanlığında hazırladığı "Iaps?De Korku Uyandıran Resimlerin Değerlendirilmesi: Bir Norm Ve Eeg Çalışması",

Tenzile ÖZDOĞAN'ın Dr. Öğr. Üyesi Ersin YAVAŞ danışmanlığında hazırladığı "Sayı Dizisi Öğrenme Testinin Sayısal Ve Sözel Beceriler İle Olan İlişkisini Harf Dizisi Öğrenme Metodu İle Karşılaştırma: Bir Bellek Değerlendirme Çalışması",

Leyla ARSLAN'ın Öğr. Gör. Samet ÇELİK danışmanlığında hazırladığı "Sosyal Atıf Görevi Bataryasının Türkçe Versiyonunun Psikometrik Özelliklerinin İncelenmesi: Bir Model Önerisi"

ve Mehmet Oğuzhan ERTÜRK'ün Öğr. Gör. Samet ÇELİK danışmanlığında hazırladığı "Blefarospazm Ve Hemifasiyal Spazmda Yürütücü İşlev Ve Sosyal Biliş Eksiklikleri" isimli projelerde gösterdikleri başarıları yürekten kutluyoruz.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Üniversitemizin TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edilen projelerinin haberi için tıklayınız.
Fakültemizin TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edilen projelerinin haberi için tıklayınız.
  • Kulübümüz Tarafından Düzenlenen “1. Psikoloji Günleri” Misafirlerimiz ve Öğrencilerimizin Katılımıyla Gerçekleştirildi.

  • Bölümümüz ve Kadın ve Aile Çalışmaları Merkezi işbirliği doğrultusunda Uzman Klinik Psikolog Huriye Tak tarafından “Kadın ve Öfke” adlı etkinlik gerçekleştirildi.

  • BÜPK, Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Nur Başer Baykal ile Birlikte "Vaka Analizi" Etkinliği Gerçekleştirdi.

  • Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Nur Başer Baykal Tarafından Bartın ŞÖNİM Çalışanlarına Yönelik Görüşme Teknikleri Eğitimi Verildi.

  • Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Nur Başer Baykal Tarafından Bartın ŞÖNİM Çalışanlarına Yönelik Mesleki Etik Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Psikolog Alperen Aşanbuğa Tarafından Öğrencilerimize Yönelik "Destekli İstihdam ve Psikoloji" Başlıklı Seminer Düzenlendi.

  • Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Ersin Yavaş Tarafından "Psikolojide Hayvan Deneyleri Kavramına Tarihsel Bir Yaklaşım ve Spesifik Davranış Modelleri" Başlıklı Etkinlik Gerçekleştirildi.

  • Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Ersin Yavaş'ın Sunduğu ERA-NET NEURON Projesi, Türkiye’nin koordinatörlüğünde kabul edilen ilk çalışma oldu.

  • Psikoloji Kulübü Tanışma Etkinliği Gerçekleştirdi!

  • Psikolog Ersin Susoy Tarafından Öğrencilerimize Yönelik "Kariyer Planlama - İl Sağlık Müdürlüğünde Psikolog Olmak" Başlıklı Seminer Düzenlendi.