Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Gizem AKCAN tarafından hazırlanan proje TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Gizem Akcan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Bartın Devlet Hastanesi Sağlık Çalışanlarında Kabul ve Adanmışlık Terapisi (ACT) Eğitiminin Psikolojik Esneklik ve Stresle Başa Çıkma Becerileri Üzerine Etkisi” adlı proje desteklenmeye değer bulundu. TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında hazırlanan projeyle sağlık çalışanlarının işlevsel stresle başa çıkma becerilerinin geliştirilmesi ve psikolojik esnekliklerinin artırılması amaçlanmaktadır. Projede, Psikoloji Bölümü öğrencileri Ahmet Onur Yıldırım, Rumeysa Altın, Burak Fatih Önek ve Özlem Ünver de araştırmacı olarak görev almaktadır.

Proje hakkında bilgiler veren hocamız, “Bu araştırma kapsamında, Bartın ilinde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik ‘Kabul ve Adanmışlık’ (ACT) temelli stresle başa çıkma psikoeğitim programı uygulanacak. Psikoeğitim çalışmasıyla Bartın Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarının karşılaştıkları problemlere yeni bir bakış açısı getirerek stresle başa çıkma becerilerini ve psikolojik esnekliklerini artırmayı hedefliyoruz. Çalışma, üçüncü dalga bilişsel davranışçı terapilerden ‘Kabul ve Kararlılık Terapi’ temelli olması ve sağlık çalışanlarının stresle başa çıkmalarına katkı sağlaması nedeniyle dikkate değerdir” dedi.

Hocamızı tebrik eder, başarılı bir proje süreci temenni ederiz.